Tilburger weigert speekseltest en bloedproef: 'ben niet zo van de spuitjes'

Een 22-jarige Tilburger heeft zichzelf afgelopen nacht flink in problemen gebracht. De automobilist reed in een auto die rook naar hennep. Hij had geen rij- of ander identiteitsbewijs bij zich en weigerde de speekseltest en bloedproef. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en de auto waarin hij reed is in bewaring genomen.

De Tilburger werd met zijn auto omstreeks 01:50 uur op de Magazijnstraat door de politie voor een controle aan de kant gezet. De agenten zagen dat op de bijrijdersplaats een zakje hennep lag, het voertuig rook daar ook sterk naar. De dienders kregen daardoor het vermoeden dat de bestuurder mogelijk onder invloed van drugs reed.

Hij weigerde mee te werken aan de speekseltest en aan een bloedproef. Hij had geen rij- of ander identiteitsbewijs bij zich. Hij werd aangehouden. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en omdat hij daar niet aan kon voldoen is de auto waarin hij reed in bewaring genomen en weggesleept. De Tilburger verklaarde de bloedafname te weigeren omdat hij niet zo van de spuitjes is.