Zwarte Piet geweerd van Black Lives Matter bijeenkomst

Bij een bijeenkomst van de Nederlandse tak van de Black Lives Matter-beweging werd één iemand de toegang geweigerd. Zwarte Piet wilde komen kijken, maar mocht niet naar binnen.

Het bordje 'Zwarte Piet Lives Matters' mocht niet helpen. Sommige demonstranten reageerden nogal gepikeerd op deze geste van verzoening.

Opstoker Jerry Afriyie wist weer eens lekker de juiste snaar te raken met een ongefundeerde sneer naar burgemeester van Leeuwarden, Sybrand Buma. "Burgemeester Sybrand Buma geeft geen moer om zwarte levens. Hij heeft gezegd dat Leeuwarden als laatste Zwarte Piet zal afschaffen. Zijn jullie het daarmee eens?"

Buma hield wijselijk zijn mond, maar de aanwezigen konden deugpunten scoren door keihard 'Neeeee!' te roepen, al ware zij naar een poppenkast aan het kijken waar Jan Klaasen vroeg om iets stouts te doen.

Ook gaven de zij blijk van steun aan de nazaat van Ghanese slavenhandelaren Akwasi, die bij eenzelfde bijeenkomst op de Amsterdamse Dam zei dat hij 'elke Zwarte Piet in het gezicht zou trappen’. "Wij staan achter onze broeder Akwasi. Pers, dit mogen jullie filmen. Vuisten omhoog!"