Zirkzee scoort voor Bayern, dat nog maar een zege nodig had voor nieuwe titel

Bayern München heeft dankzij een late goal van Leon Goretzka gewonnen van Borussia Mönchengladbach met 2-1. Als Bayern München dinsdag weet te winnen van Weder Bremen is het voor de achtste keer op rij kampioen in de Bundesliga. In totaal zou dat de dertigste titel betekenen.

Bayern München moest het vandaag doen zonder topscorer Robert Lewandowski en Thomas Müller, de man van de assist. Na een kwartier leek de 'Rekordmeister' tegen een achterstand aan te lopen na een schot van Jonas Hofmann, maar de speler van Gladbach stond buitenspel.

Daarna kreeg Gladbach nog een goede kans om op voorsprong te komen via Breel Embolo, maar het was Bayern dat op voorsprong kwam. Nadat eerder op de dag de Nederlandse spitsen Bas Dost en Wout Weghorst trefzeker waren was het nu de beurt aan Joshua Zirkzee. De 19-jarige spits, stand-in voor Lewandowski, kreeg de bal in de voeten aangespeeld door Gladbach-doelman Yann Sommer, waarna de spits direct raak schoot en zijn vierde goal van het seizoen maakte.

Toch kwam Borussia Mönchengladbach voor rust op gelijke hoogte met Bayern en dat was te danken aan een eigen doelpunt van Benjamin Pavard. Lange tijd in de tweede helft leek de 1-1 ook de eindstand te worden, maar vijf minuten voor tijd tikte Leon Goretzka een voorzet van Pavard binnen, waardoor de 'Rekordmeister' nog maar één zege nodig heeft voor de dertigste titel in de clubgeschiedenis en de achtste titel op rij.