Pillenfabriek opgerold na bestuurlijke controle

Ruim 100 kilo MDMA, in poedervorm en als pillen, een tabletteermachine, vuurwapens én een verdachte. Dat waren de resultaten donderdagmiddag nadat de politie mee ging met een bestuurlijke controle.

De instap in het pand aan de Grote Heide in Nistelrode stond onder leiding van het Maasland Interventie Team (MIT). Een team waarin verschillende partners samenwerken en dat zich richt op de aanpak van ingewikkelde handhavings- en ondermijningsproblematiek in Bernheze en Oss. Het doel was een bestuurlijke controle, met name gericht op zaken als bouw, milieu- en brandvergunningen.

De politie ging mee als de sterke arm, maar tijdens de controle werd een tabletteermachine aangetroffen. Het is bekend dat deze worden gebruikt om XTC-pillen te produceren. Daarop is door de politie een uitgebreid onderzoek opgestart op de locatie. Er werd in totaal ruim 100 kilo MDMA, de werkzame stof in XTC, gevonden. Een deel daarvan was reeds verwerkt in gedrukte pillen. Een ander deel was in poedervorm en moest vermoedelijk nog tot een pil worden verwerkt.

Ook in het woonhuis dat bij de loods hoort werd een doorzoeking gedaan. Daar werden twee vuurwapens met munitie gevonden en een stroomstootwapen. De apparatuur en de vuurwapens zijn in beslag genomen. Na het noodzakelijke onderzoek zijn de drugs direct vernietigd.

In de loods waar de tabletteermachine stond was tijdens de instap een 52-jarige man uit Vlijmen aanwezig. Hij is aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Pillenfabriek in Nistelrode (Afbeelding: Politie)
Pillenfabriek in Nistelrode (Afbeelding: Politie)