27-jarige rijdt onder invloed vrouw in rolstoel aan, slachtoffer met traumaheli naar het ziekenhuis

Op de kruising Burgemeester van Woelderenlaan / Paauwenburgweg in Vlissingen vond woensdag omstreeks 17.30 uur een ernstige aanrijding plaats. Getuigen meldden dat een automobilist een vrouw in een rolstoel en een andere auto had aangereden.

Toen agenten op de plek van de aanrijding kwamen zagen zij twee zwaar beschadigde auto’s en een zwaar beschadigde rolstoel op straat liggen. Even verderop lag een gewonde vrouw op de weg. De kruising werd meteen afgezet door de politie. Een omstander verleende eerste hulp aan het slachtoffer, een 42-jarige vrouw uit Vlissingen.

Er werd een traumahelikopter opgeroepen, die heeft de vrouw meegenomen naar een ziekenhuis. Over haar letsel is niets bekend. Haar familie is door de politie op de hoogte gebracht van het ongeval. Analisten van Forensische Opsporing onderzochten de ongevalsplaats.

Het Team Verkeer van Politie Zeeland-West-Brabant onderzoekt de aanleiding en oorzaak van het ongeval. Toen het onderzoek ter plaatse later op de avond was afgerond zijn alle betrokken voertuigen door een takelbedrijf weggesleept. Aan de auto’s zal nog verder onderzoek worden gedaan.

Getuigen wezen een 27-jarige Rotterdamse automobilist aan als de veroorzaker van de aanrijding. Van hem werd een blaastest afgenomen, evenals een speekseltest. De man bleek niet gedronken te hebben, maar was wel onder invloed van THC. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij zal door de politie gehoord worden. Een van de beschadigde auto’s was van hem, de andere auto was van een 29-jarige Vlissinger.

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of via WhatsApp.