FOK! Wat een weer: noorden wat regen

Hallo luitjes!  

De zon was niet ver weg gisteren. Op zee scheen hij de hele dag en ook in Haarlem scheen de zon nog even. Tegen de middag raakte het ook hier, net zoals in de rest van het land bewolkt. Het bleef wel op de meeste plaatsen droog. Pas tegen het einde van de middag zagen we wat neerslagactiviteiten opdoemen.

Een warmtefront trekt van oost naar west over ons land heen, maar blijft vandaag boven het noorden van ons land slepen. Daar is het dan ook grotendeels bewolkt en valt er geregeld regen. In het midden van het land is het overwegend bewolkt, maar meest droog. In het zuiden daarentegen klaart het vrij snel op en hebben ze een aardige middag voor de boeg. Later in de middag kunnen die opklaringen ook het midden bereiken. Héél misschien weet een onweersbui uit Belgie nog net de zuidgrens te bereiken. Bij dit alles wordt het 18 graden onder de bewolking tot 22 in de gebieden met zon. De wind is noordoostelijk en neemt toe naar matig en misschien wel vrij krachtig aan zee.

Hoe het verder verloopt? Het wordt duidelijk warmer, maar in hoeverre er regen-en onweersbuien gaan vallen is nog steeds niet zeker. Daar doe ik nog even geen uitspraak over. In ieder geval in het weekend wordt het mogelijk warmer dan 25 graden.

Tot ziens!

Meer weer op FOK!

Mooie bloempjes (Foto: Interpretatie)
Prachtige bloemetjes in het zonnetje. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.