'Uw bank is verplicht u beter te leren kennen' - Rabobank waarschuwt voor phishing mail

Er is weer een nieuwe phishing mail in omloop, dit keer met als onderwerp: 'Uw bank is verplicht u beter te leren kennen' en lijkt afkomstig van de directievoorzitter van een of ander lokaal regiokantoor van de Rabobank. Opvallend is dat in de tekst vrijwel geen standaard Google translate missers te vinden zijn. 

Zelfs het onderste linkje dat verwijst naar de privacypagina van de Rabobank leidt ook daadwerkelijk naar de privacypagina van de bank. De eerste link die naar de identificatieplicht verwijst, is echter een url die begint met de letters id gevolgd door een stel cijfers en eindigt op .com. Waarschijnlijk hopen de oplichters dat de mensen eerst op de privacy-link klikken, om vervolgens er op te vertrouwen dat ze ook op de eerste link klikken. 

De mail komt, juist ook door de correcte verwijzing naar de privacypagina van de bank, bedrieglijk echt over. De Rabobank is er echter heel duidelijk in: "Wij vragen je nóóit om je bankpas op te sturen, je pincode online in te vullen, een nieuwe betaalpas aan te vragen of in te loggen in een e-mail, sms of ander bericht."

Rabobank waarschuwt voor phishing  (Foto: FOK!)
Rabobank waarschuwt voor phishing (Foto: FOK!)