Blanken moesten achteraan zitten bij anti-racismedemo Groningen

Dinsdag werd in Groningen een anti-racismedemonstratie gehouden, in navolging van onder andere Amsterdam en als reactie op de onnodige dood van de Amerikaan George Floyd. Bij deze demo waren maximaal achthonderd demonstranten welkom en hielden zij allen, zittend, de aangeraden anderhalve meter afstand.

Opvallend 'verzoek' van de organisatie van deze 'anti-racismedemonstratie' was dat de aanwezigen volledig op basis van huidskleur een plek op de Grote Markt moesten innemen. Dat betekende eigenlijk dat blanke aanwezigen achteraan moesten gaan zitten. Negers waren extra welkom en mochten helemaal voorin zitten.

Journalist Marten Nauta was aanwezig op de Grote Markt en twitterde het tegenstrijdige 'verzoek' van de organisatoren. Volgens hen, een verbond tussen de drie organisaties Black Ladies of Groningen, Groningen Feminist Network en Women’s March Groningen, moesten de negers  zich meer laten zien.

Twitter reageerde verbolden over deze Apartheid. In een tijd waarin de blanken juist náást de gediscrimineerde negers willen staan, worden ze verplicht om gescheiden te demonstreren voor hetzelfde doel: een eind aan rassenscheiding.