Schokkend: politie Minneapolis doodt geboeide arrestant

Vier politieagenten die in de Amerikaanse stad Minneapolis betrokken waren bij de dood van een arrestant, zijn ontslagen. Politiechef Medaria Arradondo gaf aan dat de politie volledig meewerkt met interne en externe onderzoeken van onder andere de federale autoriteiten naar de dood van George Floyd.

De dood van Floyd werd gefilmd, terwijl hij dinsdag in de straten van Minneapolis gearresteerd werd op verdenking van het gebruik van een vals geld bij de aankoop van alcohol in een lokale buurtsuper.

Floyd verzette zich tegen zijn arrestatie en hij werd op de grond gewerkt en geboeid. Eén van de agenten zette zijn knie in de nek van de weerloze Loyd, die meermalen luid liet weten dat hij niet kon ademen en dat hij niet wilde sterven.

Toen de agenten eenmaal doorhadden hoe serieus Floyd er aan toe was, werd direct een ambulance gebeld, maar die kon niets meer doen. De FBI onderzoekt de zaak.

De burgemeester van Minneapolis, Jacob Frey, bood excuses aan en zei dat de agent gedurende deze vijf minuten in de meest elementaire zin heeft gefaald. "Floyd had niet moeten sterven."

In onderstaande, schokkende, video is te zien hoe de politie gedurende vijf minuten met een knie op de hevig ademende Floyd zijn nek duwt.

De dood van Floyd zorgde dinsdag voor een clash tussen demonstranten en de politie. Honderden mensen kwamen samen om Floyd te herdenken en te demonstreren tegen het politiegeweld. De politie greep in toen demonstranten kruisingen begonnen te blokkeren.