4 arrestaties in onderzoek naar ontvoering 65-jarige vrouw

De politie heeft afgelopen dinsdag en woensdag twee mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 25 tot 40 jaar aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de ontvoering van een vrouw op 9 februari 2020 in Rotterdam.

De 65-jarige vrouw werd 9 februari 2020 op de Eliotplaats in Rotterdam door inzittenden van een bestelbusje ontvoerd. Direct werd een groot onderzoek gestart door de politie, dat zich in eerste instantie richtte op het terugvinden van de vrouw. Intensief onderzoek door een Team Grootschalige Opsporing wees uit dat ze was meegenomen naar Wormer en daar werd vastgehouden in een woning. Op 11 februari werd er losgeld betaald en lieten de ontvoerders de vrouw vrij op de openbare weg in Zaandam.

Afgelopen maanden is er verder onderzoek gedaan door het TGO-team om te achterhalen wie betrokken waren bij de ontvoering, hierbij kwamen twee mannen en twee vrouwen in beeld. Zij zijn afgelopen week aangehouden in Hilversum, Wormer en Amsterdam. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris die de voorlopige hechtenis voor alle vier met veertien dagen verlengde.