Boze boerin dumpt 6000 kg aardappels bij supermarkt: 'wat nou niet leverbaar?'

Bij het hoofdkantoor van Deen Supermarkten in Hoorn keken ze gisteren even heel vreemd op. Een boze boerin dumpte namelijk onverwacht zo'n dikke 6000 kg aardappels voor de deur. Volgens Astrid Francis, aardappelteler, geeft de keten de voorkeur aan aardappels uit het buitenland, terwijl de hollandse aardappelschuren bomvol liggen. 

Toen zij van haar buurman te horen kreeg dat haar Beemster Valery aardappelen niet meer bij Deen in de schappen lagen door een leveringsprobleem werd ze woest: "Mijn bloed begon te koken. Een leveringsprobleem? Ik heb 120.000 kilo aardappels in mijn schuur liggen en die staat op een steenworpafstand van de winkel." En dus reed ze met een flinke voorraad richting het hoofdkantoor. 

Navraag bij haar tussenpersoon leerde haar dat Deen niet meer zou bestellen omdat het seizoen van de Nederlandse Aardappel voorbij zou zijn. Frappant detail is dat de contactpersoon van Deen juist beweert dat het niet bekend was dat er nog zoveel voorraad was. De Algemeen Directeur van Deen, Leendert van Eck, laat in een reactie weten mee te willen denken over een oplossing voor het aardappeloverschot, maar dan wel gewoon in een goed gesprek.