McLaren bevestigt komst Ricciardo

Formule 1-coureur Daniel Ricciardo rijdt volgend jaar voor McLaren. De Australiër vult daar het plekje op van Carlos Sainz, die vermoedelijk naar Ferrari vertrekt - hoewel dat nog niet is bevestigd.

De hele tombola werd geopend door de aankondiging dat Sebastian Vettel na dit seizoen, als het ooit van start gaat, vertrekt bij Ferrari. Daar is dus een coureur nodig, en er werden er veel genoemd: van talentvolle coureurs uit het opleidingsprogramma tot huidige F1-rijders.

Vermoedelijk gaat Sainz de stoel van Vettel naast Charles Leclerc krijgen, maar feit is dat hij in elk geval vertrekt bij McLaren. Dat team liet namelijk weten dat de 30-jarige Ricciardo in 2021 een team gaat vormen met de tien jaar jongere Brit Lando Norris, die daar dan alweer aan zijn derde seizoen begint.

Ricciardo debuteerde in 2011 bij Hispania en HRT, waarna hij twee jaar bij Toro Rosso reed. Na vijf jaar Red Bull vertrok hij naar het grote geld van Renault, waar hij afgelopen seizoen als negende afsloot in de wereldtitelstrijd.

Overigens kent de overstap voor Ricciardo niet geheel verrassend een alleraardigst financieel voordeel. Bij Renault kreeg hij naar verluidt een dikke 25 miljoen euro, nu wordt dat volgens Britse media een ruime 32 miljoen euro per jaar.

Uiteraard is er nu dus weer een plekje vrij bij Renault, de vraag is wie dat op gaat vullen. In theorie zou het Vettel kunnen zijn, er zijn ook getalenteerde coureurs als Christian Lundgaard en Zhou Guanyu die kans maken op het zitje naast de al bevestigde Esteban Ocon.