'Anne Frank had het pas moeilijk, want geen Netflix'

We gaan even naar de krochten van de samenleving, de wereld van de mensen die bekend zijn omdat ze bekend zijn - ook wij moeten in deze tijden immers íets verzinnen om het over te hebben. Britt Dekker kan het eigenlijk wel prima hebben met de semi-lockdown die Nederland rijk is.

Het thuisblijven is voor haar niet echt een issue. "Mijn vriend is normaal veel weg, maar nu is hij elke avond thuis. Gezellig, want we hebben elke minuut samen lol. Dat Jeroen Pauw op zondagavond met Op1 terug is, is het andere lichtpuntje."

Weet je wie het pas écht moeilijk had? Nou, Britt weet dat wel. "Je weet waarvoor je thuis blijft, daar moeten mensen niet zo over zeuren. Anne Frank had het moeilijker, zij moest de hele tijd stil blijven en had ook geen Netflix", zo noemt ze een van de zwaarste punten uit het leven van de Joodse onderduikster die in 1945 op haar 15e overleed in concentratiekamp Bergen-Belsen, zónder Netflix.

Britt maakt zich wel wat zorgen om haar moeder. "Zij werkt op de IC, dus zit ze elke dag in het gebied met de meeste besmettingen. Daar maak ik me wel zorgen over, maar het is verder wat het is", zo vertelt het paardenmeisje aan Veronica Magazine.

De vraag van de dag is duidelijk: wat waren - naast het gebrek aan Netflix - zoal moeilijke punten in het leven van mensen als Anne Frank?