De Graafschap doet in aanloop naar belangrijke uitspraak zaken in Almelo

Joey Konings vervolgt zijn loopbaan bij De Graafschap, zo maken de Superboeren woensdag bekend via de officiële kanalen. De 22-jarige aanvaller komt transfervrij over van Heracles Almelo en heeft zich voor twee seizoenen aan zijn nieuwe werkgever verbonden. De Graafschap heeft bovendien de optie om de samenwerking met een jaar te verlengen.

"Joey is nog relatief jong en heeft toch al ervaring in zowel de Eerste- als Eredivisie. Wij denken dat hij prima bij De Graafschap past en zich hier nog verder kan ontwikkelen", reageert manager voetbalzaken Peter Hofstede op de komst van Konings, die voor zijn dienstverband bij Heracles actief was in de jeugd van PSV.

"Geweldig om voor een club als De Graafschap te mogen uitkomen. Ik kijk uit naar mijn eerste ontmoeting met de spelers, staf en supporters. Een club die zo leeft, ongeacht het niveau waar ze spelen, is een echte cultclub. Kan niet wachten op de start van het nieuwe seizoen", voegt Konings zelf toe.

Voor de nieuwkomer is het nu afwachten of hij volgend seizoen actief is in de Eredivisie of de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap stond afgelopen vrijdag in een kort geding tegenover de KNVB om het besluit om geen clubs te laten promoveren en degraderen aan te vechten. De uitspraak is komende donderdagavond.

Konings is na de van Go Ahead Eagles overgenomen Elmo Lieftink de tweede aanwinst van de Achterhoekers voor het aankomende seizoen.