National Treasure-serie in ontwikkeling

Het wordt weer tijd om op jacht te gaan naar schatten. Producer Jerry Bruckheimer heeft namelijk een aantal details onthuld die alles te maken hebben met nieuw National Treasure-materiaal. Als eerste kunnen we een televisieserie verwachten. Dit meldt Collider. 

In een interview vertelde Bruckheimer dat er twee projecten op stapel staan voor de National Treasure-franchise. Een derde deel was al langer in ontwikkeling, maar is op dit moment nog midden in het schrijfproces. Het scenario wordt geschreven door Chris Bremmer, die eerder dit jaar een hit had met Bad Boys for Life. De film zal geregisseerd worden door Jon Turtletaub, die ook de andere twee films regisseerde. 

De televisieserie wordt ontwikkeld voor Disney+, aangezien Disney eigenaar is van de filmrechten. Hierin zal echter niet hoofdrolspeler Nicolas Cage te zien zijn, gaf Bruckheimer toe: "Het is hetzelfde concept als de films, alleen dan met een veel jongere cast. Het derde deel zal grotendeels dezelfde cast terugbrengen naar het witte doek"

Het televisieproject is al wel een flink stuk verder dan de nieuwe film. Volgens Bruckheimer ligt er een script voor een pilotaflevering en een schets van waar het verhaal op het streamingplatform ongeveer heen zal gaan. Er is nog geen releasedatum genoemd, maar de verwachting is dat de serie in de loop van volgend jaar te zien zal zijn, als televisieseries hun productie weer kunnen oppakken. Er wordt op dit moment weinig tot geen materiaal geproduceerd voor zowel films als televisieseries.

National Treasure-serie in ontwikkeling (Foto: The Hollywood Reporter)
National Treasure-serie in ontwikkeling (Foto: The Hollywood Reporter)