Kabinet geeft vanavond persconferentie: kappers en terrassen mogelijk weer open

Het kabinet geeft vanavond om 19.00 uur een nieuwe persconferentie over de coronacrisis. Waarschijnlijk wordt daarin bekendgemaakt hoe in Nederland de coronaregels de komende weken en maanden langzaam versoepeld worden.

Zo zouden contactberoepen, als kappers en schoonheidsspecialisten, mogelijk vanaf volgende week weer aan de slag mogen, stelt de NOS. Ook wordt mogelijk bekendgemaakt dat horecaondernemers vanaf 1 juni hun terrassen weer mogen openen. Op diezelfde dag gaan de middelbare scholen waarschijnlijk weer open.

Wat kan er wel?
Het zogenaamde 'spoorboekje' moet duidelijkheid geven welke sector op welke termijn een versoepeling van de coronaregels kan verwachten. Op die manier wil het kabinet ondernemers maar ook alle andere mensen in het land meer perspectief op de toekomst bieden. De nadruk komt te liggen op wat er wel kan, in plaats van wat er niet kan.

Het gehele spoorboekje blijft onder voorbehoud. Iedereen zal zich aan de 1,5 meter regel moeten blijven houden en mensen met klachten moeten thuisblijven.