Vrachtwagendieven rijden opzettelijk op politiewagen in

Vrachtwagendieven reden op de A2 bij Best met opzet vol gas achteruit tegen een politieauto, waar niet alleen een politieman, maar ook zijn diensthond in zat.

Op dinsdag 24 december wordt ’s nachts tegen tweeën vanaf een industrieterrein in Best een vrachtwagen gestolen. De vrachtwagen rijdt naar de A2 richting Eindhoven, maar wordt al snel opgemerkt door een surveillerende politieauto:

De vrachtwagen voert geen verlichting, slingert en staat soms stil... Midden op de snelweg. De politieagent geeft een stopsignaal, seint met zijn verlichting, voert blauwe zwaailichten, maar de bestuurder van de vrachtwagen reageert nergens op.

Dan, als de vrachtwagen midden op de A2 stilstaat, rijdt deze ineens achteruit en ramt de politieauto aan de bestuurderszijde. Als hij weer weg rijdt, sleept hij de politieauto een eindje mee. De politieman komt met de schrik vrij, maar heeft wel doodsangsten uitgestaan. Ook de diensthond mankeerde gelukkig niks... Maar dit had heel anders af kunnen lopen.

De politie heeft beelden vrijgegeven van de daders, ook is er een animatie gemaakt van de rijroute van de dieven. De politie vraagt mensen die informatie kunnen verschaffen om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.