Radiozenders: 'Fuck Claudia de Breij'

Überdeuger Claudia de Breij vond het zelf een prachtidee. Wat nou als alle radiostations in Nederland tegelijk op 5 mei, rond de klok van vijf, de klassieker 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' van zanger Ramses Shaffy zouden uitzenden.

Qmusic, NPO Radio 1, 2 en 4, Sky Radio, 538 en Radio Veronica zullen dinsdagmiddag in ieder geval geen Shaffy draaien. Het handjevol luisteraars van NPO 3FM, NPO Radio 5, Radio 10 en enkele regionale zenders zullen wel geteisterd worden met het succesnummer van de oude meester.

De Breij wist het Nationaal Comité 4 en 5 mei te overtuigen dat Nederland zat te wachten op het nummer, maar de radiostations hebben het voorlopig wel even gehad met de 'spontane' lofuitingen her en der.

"Toen ik Shaffy op Spotify hoorde dacht ik: in dit lied zit echt alles. Iedereen kan zich erin vertegenwoordigd voelen, zich gezien voelen", aldus De Breij eerder. Vele Nederlandse radiozenders vonden dus van niet.

Dan misschien toch eindigend met de vraag aan de FOK!'kers...welk nummer willen jullie graag horen op vijf mei, op vijf voor vijf?


De oude meester zelf (Bron: YouTube)