Overlastgever mishandelt boa: 'Je belt die kankerwouten niet'

Een 41-jarige man uit Terheijden is zaterdag omstreeks 13.40 uur in zijn woning aangehouden omdat hij een handhaver van de gemeente Drimmelen zou hebben mishandeld. De BOA zat op dat moment als passagier in zijn dienstauto en was voor de woning van verdachte vanwege een geluidsoverlastklacht bezig met een decibelmeting. 

De buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) deed aangifte. Hij vertelde dat hij met een collega in een herkenbare surveillance auto reed. Hij was de bijrijder. Ze kregen een melding van geluidsoverlast vanuit een woning in Terheijden. Ter plaatse hoorden zij dat vanuit de bedoelde woning inderdaad een luid geluid kwam. Hij besloot in de auto met zijn app op zijn telefoon een meting te doen. De meter sloeg uit op 80 decibel.

Op dat moment werd het portier aan de passagierszijde opengetrokken. Het was de bewoner die luidkeels kwaad riep dat de kankerwouten niet gebeld moesten worden. De man maakte wilde bewegingen met zijn armen en duwde het portier dicht terwijl het rechterbeen van het slachtoffer daar nog tussen zat. Dit was bijzonder pijnlijk. Hierna nam de man een bokshouding aan met gebalde vuisten. Hierop besloten de handhavers weg te rijden waarbij de bewoner nog een stuk achter hen aanrende.

De handhavers sloegen alarm waarna agenten de verdachte hebben aangehouden. Hij is vastgezet. Aan het bureau weigerde hij ook na vordering mee te werken aan een blaastest en / of bloedonderzoek ingevolge de Wet Middelenonderzoek bij geweldplegers. Dit levert de man een afzonderlijk strafbaar feit op.