FOK!kers verwachten doden bij vrijgeven doping

De vraag van afgelopen week was duidelijk: doping, vrijgeven of niet? Uiteraard zijn de meningen verdeeld en ze zijn grofweg in te delen in twee kampen: "Ik wil geen wedstrijd: Wie is de gekste Junk?", verwoord door ghost101101, en een indeling in klassen: mét en zonder doping.

AtheistischFundamentalist heeft bijvoorbeeld wel een idee: "Buiten gewichtsklassen en in plaats van het onderscheid tussen mannen en vrouwen kun je ook klassen maken met bloedwaarden, ongeacht of mensen deze waarden van nature hebben of kunstmatig." Iets waar Multani het redelijk mee eens lijkt te zijn, doch met een wat meer gekscherend idee: wielerteams, geleid door artsen als Ferrari, Fuentes of die van HumanPlasma, die het maximaal haalbare uit hun atleten moeten halen.

Farth-vader vergelijkt het dan weer een beetje met de Formule 1: "Oneerlijk want die gene die de beste artsen kan betalen wint. De beste wielrenner wint dan niet. Maar in de Formule 1 wint diegene die de beste auto kan betalen. De beste coureur wint dan ook niet."

Een samenvatting van de gevolgen wordt gegeven door onder meer BasEnAad, suizebol en rubbereend - en als voormalig eindredacteur van FOK!sport kan hij het weten. Zij hebben allemaal aangegeven dat het dan vermoedelijk wachten wordt op doden, iets wat good old tong80 beaamt, maar dan wel met een paar voorbeelden van sporters die al overleden zijn.

Tot slot nog even een andere mening en wel die van mvdejong: "Of je stopt met al dat onderscheid. Mannen en vrouwen zijn gelijk, dat wordt ons steeds onder de neus gewreven, dus waarom zou er dan in de sport discriminatie toegestaan moeten zijn. Gewoon, de beste mens wint." Haalbaar? Vermoedelijk niet, maar wie weet.