Vernieling van zendmast ontdekt na hervatten renovatiewerkzaamheden

Bij hervatting van renovatiewerkzaamheden is dinsdag 28 april ontdekt dat een zendmast op het dak van een seniorenflat aan de Grindweg in Rotterdam is vernield. De kabels zijn doorgesneden en er is brandschade ontdekt.

De werkzaamheden bij de flat hadden enige tijd stil gelegen. Mogelijk heeft men zich via de steigers, die er al een tijd staan voor de werkzaamheden, een toegang verschaft tot het dak. Het is op dit moment niet precies te zeggen wanneer de vernieling is gepleegd. De politie onderzoekt samen met de providers van de masten wanneer dit precies gebeurd kan zijn. Op basis daarvan zou mogelijk kunnen worden vast gesteld wanneer de mast vernield is en kan er gericht naar bijvoorbeeld camerabeelden worden gezocht.

Desondanks is alle informatie welkom. Getuigen die de afgelopen weken iets hebben gezien op of rond de mast op het dak van de flat aan de Grindweg, of personen op de bouwsteigers hebben gezien, worden verzocht zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.