Staatssecretaris spreekt defensie-industrie over coronacrisis

Staatssecretaris Barbara Visser sprak woensdag online met vertegenwoordigers van de Nederlandse defensie- en veiligheidsindustrie over de gevolgen van de coronacrisis. Het ging met name over de uitdagingen van de bedrijven en hoe Defensie kan ondersteunen.

De staatssecretaris toonde begrip voor de zorgen van de ondernemers. Ze liet hen weten dat er in de 1e plaats maatregelen worden genomen vanuit het kabinet, maar dat Defensie waar mogelijk ook acties onderneemt.

Mogelijkheden bekijken
De deelnemers wisselden vrijuit ideeën met elkaar uit. Niet alleen voor de korte, maar ook voor de lange termijn. Vanuit Defensie is aangegeven dat (grote) investeringsopdrachten niet zomaar naar voren kunnen worden gehaald, maar er wordt gekeken naar wat wel mogelijk is. Er is verder gesproken over financieringsproblemen en problemen rond gunningen.

Bij dit alles stond de vraag centraal: hoe komen we mét elkaar zo goed mogelijk deze crisis door. “Laat ons daarom weten wat beter kan om door deze moeilijke periode heen te komen”, aldus de staatssecretaris. Samen met het bedrijfsleven worden nu concrete opties uitgewerkt.

Afbeelding: Defensie
Afbeelding: Defensie