Opnieuw wolf in Drenthe gesignaleerd

Er is opnieuw melding gemaakt van een wolf in Drenthe. Het dier is op verschillende plaatsen in Drenthe gesignaleerd. Op de website Wolf in Drenthe vindt u informatie over wolven en wat te doen als u er een tegenkomt. Ook staat hier waar melding van schade gedaan kan worden.

Om schapenhouders in onze provincie hun dieren te kunnen laten beschermen tegen de wolf, hebben Gedeputeerde staten onlangs besloten 50.000 euro beschikbaar te stellen. Daarvoor komt er een regeling. Met de deelnemers van de wolvenwerkgroep maakt de provincie op korte termijn afspraken hoe deze regeling zo snel mogelijk in werking kan treden. Schapenhouders kunnen met een bijdrage van de provincie bijvoorbeeld wolfwerende rasters aanleggen.

De noodrasters die de provincie uitleent, zijn momenteel allemaal in gebruik. Daarom schaft de provincie binnenkort extra rasters aan.

De provincie gaat samen met een gebiedscommissie in oprichting de komende tijd verder werken aan een aanpak voor preventie van schapen tegen aanvallen van wolven.

Afbeelding: Pixabay
Niet de wolf in kwestie (Afbeelding: Pixabay)