Boogerd: "Als er niet zoveel druk was geweest, had ik nooit bekend"

Michael Boogerd was liever niet met de billen bloot gegaan over zijn dopingverleden. De oud-wielrenner vertelde in een interview met Sporza dat hij onder de druk bezweken is in 2013.

"Of ik door die druk bekend heb en ik anders misschien gezwegen had? Als er niet zoveel druk was geweest, dan had ik nooit bekend", zo vertelde Boogerd aan Sporza.

"Ik hoopte altijd dat het mijn deurtje voorbij zou gaan, maar dat is niet gebeurd. Je wil niet van je voetstuk vallen en de ellende meemaken die op je afkomt. Er zijn geen renners die bekend hebben omdat ze wroeging hadden. Je werd betrapt of je werd onder druk gezet. Niemand heeft uit zichzelf bekend", aldus de wielrenner zo lezen we op de site van AD Sportwereld.

Boogerd blikte ook nog terug op die dopingtijd. "Ik had het niet moeten doen en daar heb ik wel een beetje spijt van. Voor de een is het goed dat ik spijt heb, voor de ander ben ik dan een huichelaar. Dat laat ik in het midden. Ik heb de keuze gemaakt omdat ik dacht dat het niet anders kon. Was er destijds een beweging op gang komen, dan was ik er in meegegaan. Maar sporters denken aan hun eigen hachje en nemen het niet snel voor elkaar op."

Boogerd: "Als er niet zoveel druk was geweest, had ik nooit bekend" (Pro Shots / Paul Roling)
Boogerd: "Als er niet zoveel druk was geweest, had ik nooit bekend" (Pro Shots / Paul Roling)