The Green Hornet keert terug in de bioscoop

Radio-, televisie-, stripboek en filmpersonage The Green Hornet komt terug op het witte doek. De film met de titel The Green Hornet and Kato is op dit moment in ontwikkeling, zo laat filmproducent Universal weten.

The Green Hornet is in de jaren 30 ontstaan als radioshow die draaide om de fictieve Britt Reid, eigenaar en uitgever bij The Daily Sentinel met The Green Hornet als alterego. In de jaren 40 verschenen twee films, maar echt populair werd het personage door de gelijknamige televisieserie. In 1966 verscheen deze in de Verenigde Staten met Van Williams als Britt Reid en Bruce Lee als hulpje Kato. De rol van Kato zorgde voor Lee zijn definitieve doorbraak in de VS.

Nadat de hoop op een franchise in 2011 in het water viel na de film The Green Hornet, heeft Sony Pictures de filmrechten in de etalage geplaatst. Paramount Pictures toonde in 2016 interesse en begon met een reboot, welke nooit echt van de grond is gekomen.

Universal Pictures produceert samen met Amasia Entertainment de nieuwe film met zowel The Green Hornet als zijn hulpje Kato in de hoofdrol. De verschijningsdatum is op dit moment net zoals de rolverdeling nog onbekend.

The Green Hornet
The Green Hornet uit 1966 met Bruce Lee (Kato) en Van Williams (The Green Hornet) in de hoofdrollen