Tweetal opgepakt voor verduisteren miljoenen euro's

De politie hield donderdagmorgen 16 april 2020 twee mannen uit Bladel en Valkenswaard aan. Zij zijn verdachten in een onderzoek naar de verduistering van miljoenen euro's. Door de directie van het bedrijf waar beide mannen werkzaam zijn, is aangifte gedaan bij de politie. Het vermoeden bestaat dat er geld verduisterd werd. Het ging daarbij om grote bedragen.

Het gaat om het participatiebedrijf van de Kempengemeentes in Oost-Brabant. Dat is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening. Het bedrijf helpt zo inwoners van Eersel, Bladel, Hapert en Reusel-De Mierden, die daar ondersteuning bij nodig hebben, om terug aan het werk te gaan.

Door de politie werd, onder leiding van de officier van justitie, een groot onderzoek opgestart na de aangifte. Daarbij waren uiteraard ook de financieel-economische experts van de recherche betrokken. Uit het onderzoek bleek dat het verduisterde bedrag vermoedelijk enkele miljoenen bedraagt. Daarbij kwamen twee verdachten in beeld. Ze worden ervan verdacht dat zij het geld via frauduleuze handelingen achterover drukten. Naar de rol van beiden wordt verder onderzoek gedaan.

Deze beide mannen zijn vanmorgen dus aangehouden. Het tweetal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.