Treinvrij weekend in Hilversum

Van zaterdagmorgen 18 april 1.00 uur ‘s nachts tot zondag 19 april 9.00 uur ’s ochtends rijden er geen treinen tussen Hilversum en Baarn. In die periode wordt de huidige overweginstallatie in de Oosterengweg verwijderd en de tijdelijke overweg in de Mussenstraat opengesteld. Er wordt ook ’s nachts gewerkt. Omwonenden zijn geïnformeerd over mogelijke hinder van geluid en bouwlampen.

De tijdelijke overweg in de Mussenstraat is uitsluitend bestemd voor (brom)fietsers, voetgangers en de nood- en hulpdiensten die bij een calamiteit snel en veilig het spoor moeten kruisen. Het overige verkeer moet daarom omrijden. Met camerabewaking wordt erop toegezien dat het reguliere verkeer zich hier aan houdt: overtreders krijgen een boete. De tijdelijke overgang in de Mussenstraat is er tot en met oktober 2021. Dan is de spoorwegonderdoorgang in de Oosterengweg voor gemotoriseerd verkeer klaar.

In dit treinvrije weekend werkt ProRail ook aan het spoor bij Anna’s Hoeve en Monnikenberg. Daar maakt zij nieuwe bovenleidingsportalen die nodig zijn voor de aanleg van een fly-over (weg over het spoor) en een natuurbrug. Er wordt gewerkt met kranen vanaf het spoor, waardoor de overweg op een aantal momenten niet begaanbaar is voor fietsverkeer en voetgangers.

De bouwwerkzaamheden gaan tijdens de coronacrisis gewoon door. Uiteraard met inachtneming van de regels die gelden voor alle Nederlanders èn toegepaste veiligheidsmaatregelen op en rond de bouwplaats.

De huidige spoorwegovergang op de Oosterengweg (Foto: FOK!)
De huidige spoorwegovergang op de Oosterengweg (Foto: FOK!)Impressie van hoe de spoorwegovergang er uit komt te zien (Foto: Provincie Noord-Holland)
Impressie van hoe de spoorwegovergang er uit komt te zien (Foto: Provincie Noord-Holland)Impressie van hoe de spoorwegovergang er uit komt te zien (Foto: Provincie Noord-Holland)
Impressie van hoe de spoorwegovergang er uit komt te zien (Foto: Provincie Noord-Holland)