NASCAR-topper zegt 'nigger' en wordt eruit getrapt

Zondagavond stond er wegens de COVID-19-pandemie uiteraard geen echte NASCAR-race op het programma, maar in de virtuele wereld van iRacing werd wel gereden. Dit keer geen semi-officiële race, maar een door coureur Landon Cassill georganiseerd feestje op de historische oval van Monza.

NASCAR-coureurs, IndyCar-coureurs en een heleboel anderen waren aanwezig, ongeveer niemand ontkwam ook aan flink veel crashes. Het was een lekker ouderwets beukfeest, de schade stond uit en dus hoorde het er allemaal bij. Hartstikke leuk, dik dertig ronden rammen en lol hebben met een goede zestig auto's.

Kyle Larson, een van de toppers in de NASCAR Cup Series, zal zich de race toch wel als iets minder leuk herinneren. Tijdens de race was hij in gesprek met wat andere coureurs, toen iemand even niet reageerde floepte 'Hey, nigger' eruit. Dat is natuurlijk niet zo handig, maar zeker in de VS is dat niet echt een goede zet.

In het land waar je vaak zonder problemen met je vuurwapen boodschappen kunt halen, kan een verkeerd woord tot veel drama leiden...en zo geschiedde. Larson's topteam Chip Ganassi Racing schorste hem al snel nadat zijn woorden online verschenen, NASCAR zelf volgde niet veel later en nadat onder meer grote sponsors McDonald's en Chevrloet er vandoor gingen liet Chip Ganassi zelfs weten het contract met haar coureur per direct te beëindigen.

Ondertussen had Larson al een video online gezet waarin hij zijn verontschuldigingen aanbiedt, maar zoals hij al juist voorspelde was de schade al gedaan en was het te laat. De vraag is welk team zijn handen nu aan de topcoureur gaat branden, mocht NASCAR überhaupt nog ergens een keer van start gaan dit jaar.