Minderjarige 'homohater' haat helemaal geen homo's, krijgt huisarrest

Kindervriend Youness Ouaali had verdacht snel de minderjarige Marokkaanse jongen te pakken die deze week in Amsteram een homostel uitschold en beledigde. Eerlijk is eerlijk, deze gast was wel de enige die zich bij de politie meldde, vast omdat hij vol met zijn bakkes in beeld stond.

De 15-jarige Ilyas beledigde een homokoppel dat hand in hand over straat liep en dat viel nét in zijn proeftijd van een ander strafbaar feit. Als voorwaarde voor die proeftijd was dat hij niet meer in aanraking met justitie mocht komen, en verdomd, dat redde hij niet eens. Nu krijgt hij dus twee weken huisarrest. De officier van justitie heeft besloten hem te dagvaarden op verdenking van groepsdiscriminatie en belediging.

Lees ook: Minderjarige verdachte homohaat wil excuses aanbieden

Toch vindt Ilyas zich geen opgewonden standje en volgens hemzelf heeft hij nooit problemen gehad met homo's. "Ik woon in Amsterdam, daar zie je ze elke dag", zo meldde hij in het interview met haatvlogger Ouaali.

De uitbarsting was ook niet echt zijn schuld. De homo's zeiden namelijk 'dat moslims geobsedeerd zijn door homo’s' en één van hen kwam intimiderend dicht bij de schooljongen te staan. Dus toen werd Ilyas boos. 'Anderhalve meter!' roepen hielp waarschijnlijk niet zo goed.

Uiteraard heeft hij er veel last van. Vooral op internet en op school, familie en vrienden hebben het over het filmpje. Erg he? Burgemeester Halsema plaatste overigens maandag een regenboogvlag op Instagram en zag dat het goed was.

Bekijk het hele interview hier en verbaas je over de onschuld van deze jonge moslim.


Interview met 'homohater' (Bron: YouTube)

Submitter:  Bron: FOK! / YouTube