Aankondiging in Crysis-universum op handen

Het was 2016 toen het Twitterkanaal van de gamefranchise Crysis voor het laatst van zich liet horen. Gisteren doorbrak het kanaal de bijna vier jaar durende radiostilte met een ietwat nietszeggende Tweet: "Receiving Data".

Het is alweer dertien jaar geleden dat de eerste Crysis het levenslicht zag, geroemd om zijn grafische pracht en daarom ook zijn kunst om de meest krachtige game-pc's op hun spreekwoordelijke knieën te krijgen. De opvolgende games die weliswaar minder goed beoordeeld werden, waren voor hun tijd ook een lust voor het oog en Crysis 3 werd nog jaren gebruikt in benchmarks om nieuwe videokaarten op de proef te stellen. 

In Crysis trekken spelers er op uit in een Nanosuit, een technologisch zeer geavanceerd pak dat de drager unieke vaardigheden geeft zoals extreme spierkracht, een mogelijkheid om onzichtbaar te worden en een extra sterk pantser om kogels tegen te houden. 

De tweet is een nieuwe aanwijzing dat er iets gaande is in het Crysis-universum. Een paar week geleden werd de website crysis.com al aangepast en is daar nu hoofdpersoon Nomad te zien die staat te wachten in een vliegtuig, wat veel mensen doet speculeren dat het gaat om de eerste Crysis die mogelijk voorzien zal worden van een remaster-metamorfose.

De vraag blijft dus nog even wat we kunnen verwachten. Zou het inderdaad gaan om een remaster van oudere games? Of wellicht toch een nieuwe titel in de serie?