Minderjarige verdachte homohaat wil excuses aanbieden

De 15-jarige verdachte van het uitschelden van twee hand-in-hand lopende homo's Fabio en Daniël wil dolgraag zijn excuses aanbieden. Volgens zijn advocaat was zijn cliënt 'bevangen door emoties'.

De zaak ligt namelijk genuanceerder, aldus advocaat Anis Boumanjal, want niet alles zou op video staan. Zo waren er meerdere jongens bij betrokken dan alleen de verdachte. Daarnaast reageerde het stel op een opmerking van een ander, terwijl hij wel door de jongens werd aangesproken, verder zeiden ze wat over moslims.

Lees ook: Homokoppel uitgescholden en bespuugd nadat ze hand in hand lopen

De advocaat laat daarom ook weten dat het 15-jarige slachtoffer de minderjarige verdachte "bevangen was door emotie en op een ongepaste wijze uiting heeft gegeven aan zijn woede. Het is allicht geen excuus maar wel een plausibele verklaring voor het gedrag van een minderjarig kind."

De jongen heeft aan de politie aangegeven dat 'iedereen zijn ding moet doen' en dat hij 'geen homohaat koestert'. Het slachtoffer de verdachte wil graag in gesprek met het stel en zijn excuses aanbieden.

Bang
In een interview tegen AT5 zegt Daniël "Waar ik het meest bang voor ben: we staan hier nu bij de supermarkt en daarnet kwam een van die jongens ook weer voorbij. Die wonen hier. Wij doen hier elke week boodschappen. Hoe gaat dat verder aflopen? Dat weet ik niet."

"Maar ik ga niet stoppen zijn hand vast te houden", is Fabio resoluut. "Dat is echt iets naturels, het is geen 'showing off', ofzo. Niet zodat andere mensen het zien. Het is iets normaals. Als je daar iets tegen hebt is dat jouw probleem. Het gaat om respect en tolerantie."


Fabio en Daniël (Bron: YouTube/AT5)