Snaveltjes eendenkuikentjes kapotgeslagen

Zieke gasten hebben in een park in het Utrechtse Vianen de snaveltjes van eendenkuikentjes kapotgeslagen. Zondagmiddag werden de eerste mishandelde kuikentjes aangetroffen en maandagochtend nog een derde.

De jonge vogeltjes waren zodanig mishandeld dat ze door de Dierenambulance zijn ingeslapen. "Er was geen kans dat de kuikens het zouden overleven", zegt Gerrit de Boom van de Dierenambulance Vianen en omstreken.

De medewerkers van de Dierenambulance zijn er zeker van dat dit mensenwerk moet zijn geweest. "Dit is mensenwerk. Een ander dier kan niet zulke verwondingen aanbrengen."

De geruchtenmolen draait op feesboek inmiddels op volle toeren. Hangjongeren die vaak in het park aan de Groenekade verblijven zijn de grootste verdachten. Het voorval heeft in ieder geval de volle aandacht van de politie.

"Meestal is ons werk mooi en boeiend", zegt een medewerker van de Dierenambulance. "Maar hier word je stil van, verdrietig en bovenal pislink."

Foto's van de ongelukkige beestjes zijn te vinden op de feesboekpagina van de Dierenambulance Vianen e.o. of in het bronartikel.