Man bespuugt omstanders na aanrijding

Een 21-jarige Bredanaar is vrijdag 10 april 2020 omstreeks 20.25 uur aangehouden op de Lage Vaartkant ter zake (poging) zware mishandeling omdat hij na een aanrijding op zijn scooter diverse omstanders bespuugd had. Ook had hij de man van het slachtoffer een duw gegeven en met de vlakke hand geslagen.

Een 43-jarige vrouw uit Etten-Leur deed aangifte. Ze vertelde dat ze samen met haar man en dochter over het fietspad liep in de richting van het spoor. Plotseling hoorden zij een claxon. Ze keek om en wilde naar de kant gaan maar werd op dat moment al door een scooter aangereden waardoor ze hard op de grond viel. Ze hoorde dat de bestuurder hard gilde.

Haar dochter en man liepen naar de scooterrijder toe om hem te kalmeren. Ze werden daarop beiden door de man bespuugd. Het slachtoffer had door de aanrijding een flinke hoofdpijn en pijnlijke elleboog en knie. Ze is onderzocht door een verpleegkundige van de ambulancedienst. Agenten kwamen ter plaatse en hoorden de man nog steeds gillen, ook zagen zij hem op de grond spugen. De man van het slachtoffer vertelde tegen de dienders dat hij door de bestuurder in het gezicht gespuugd was en was uitgescholden. Ook had hij een duw gekregen en een klap met de vlakke hand van de man gekregen. Hij heeft zich toen verweerd.