The Witcher 3 verkocht afgelopen jaar bijna net zoveel als in releasejaar

Gamestudio CD Projekt RED had financieel gezien een bijzonder goed 2019. Uit recent gepubliceerde cijfers blijkt dat er in dat jaar zo'n zeven miljoen exemplaren van The Witcher 3: Wild Hunt over de toonbank gingen. In 2015, het jaar dat de game uitkwam, was dat negenenhalf miljoen. Goed, dan praten we nog steeds over een flink verschil, maar kijkend naar de tussenliggende jaren is het qua verkopen veruit het meest succesvolle jaar geweest sinds 2015.

De toename in verkopen is toe te schrijven aan twee belangrijke gegevens: enerzijds de komst van de serie The Witcher op Netflix, wat onder andere zorgde voor een enorme opleving in voornamelijk pc-gamers die met The Witcher 3 aan de slag gingen. Dit zorgde voor een "all time high" aan gelijktijdige spelers van het spel op gameplatform Steam (48.000 gelijktijdige spelers, twee dagen na release van de Netflix-serie). Anderzijds speelde ook de release op Nintendo Switch in datzelfde jaar een rol, ook al kwam die relatief laat op de markt in 2019.

In de PDF die CD Projekt RED openbaarde werden verder nog een paar andere interessante "key accomplishments" over 2019 genoemd: de komst van Keanu Reeves naar Cyberpunk 2077, de cinematische E3-trailer die in totaal 50 miljoen views opleverde, 200 awards die Cyberpunk 2077 reeds in de wacht sleepte, de release van kaartspel Gwent voor iOS-apparaten, de release van GOG GALAXY 2.0 in open bèta en de aankondiging van Cyberpunk 2077 op Google Stadia.

Met de hoge verwachtingen voor Cyberpunk 2077 zal ook dit jaar waarschijnlijk goed uitpakken voor de Poolse ontwikkelaar. De langverwachte titel moet later dit jaar in september verschijnen voor Xbox One, PlayStation 4, pc en Google Stadia.

Ben je ook recent pas begonnen met The Witcher 3: Wild Hunt? Mogelijk heb je dan nog wat aan onze Witcher 3-special met enkele essentiële tips voor beginnende monsterjagers. Onze review van de Netflix-serie kun je hier terugvinden.