Bernie Sanders wil niet meer tegen Trump

De Verenigde Staten krijgt voorlopig nog geen socialistische president. Bernie Sanders kondigde woensdag aan te stoppen met het vechten tegen Joe Biden. Het lijkt erop dat Biden het tijdens de presidentsverkiezingen in november op gaat nemen tegen huidig president Donald Trump.


Bernie Sanders geeft op (Foto: Win McNamee/Getty Images)

Toch is dat nog niet helemaal zeker, aangezien ook binnen de Democratische Partij getwijfeld wordt aan de fysieke gesteldheid van Biden om de Verenigde Staten goed te leiden. De gouverneur van de staat New York, Chris Cuomo,  gooit op dit moment hoge ogen met zijn leiderschapskwaliteiten gedurende de coronacrisis, ook al heeft New York een bijna onbedwingbare kolonne aan coronapatiënten.

Zelfs Hillary Clinton zou nog kunnen, helemaal gezien Biden aankondigde op zoek te gaan naar een vrouwelijke vice-presidentskandidaat. 'Crooked Hillary' houdt het echter bij het af en toe een politiek proefballonnetje oplaten, maar weigert vooralsnog concreet te worden.

Sanders was niet echt populair bij de Democraten, zelfs voormalig president Barack Hussein Obama uitte zijn twijfels over de oude baas, maar steunde toch ook weer nooit openlijk zijn eigen vice-president Biden. Misschien wel vanwege de bekende spreuk van Biden "Arme kinderen zijn net zo getalenteerd als blanke kinderen".

De verkiezingsbeloften van Sanders leken af en toe te mooi om waar te kunnen maken, kwijtschelding van studieschulden, minimumloon naar vijftien dollar, enorme belastingdruk voor miljardairs en een totale renovatie van het zorgstelsel in de VS.

In het begin van de voorverkiezingsperiode deed Sanders het prima, maar hij verloor meer en meer staten aan zijn concurrenten en leek last te hebben van zijn 'socialistische collega' Elizabeth Warren. Vooral Biden maakte op een gegeven moment enorme sprongen en gaat nu fier aan de leiding.

Het is de tweede keer dat Sanders opgeeft. In 2016 verloor hij nipt van Hillary Clinton, die toen smadelijk de presidentsverkiezing verloor van The Donald.

Biden heeft overigens wat socialistische ideeën van Sanders overgenomen, waaronder gratis onderwijs. De vergeetachtige Biden maakt echter de afgelopen periode een slechte indruk bij het publiek tijdens tv-optredens, waarbij hij mensen uitschold en zelfs de naam van zijn vorige baas vergat. Tevens ligt Biden onder vuur vanwege een aangifte van seksueel misbruik.


Is Joe Biden in mentale problemen? (Bron: YouTube)