Azarkan opent aanval op Öztürk

Nadat partijleider Tunahan Kuzu van partijgenoot Selcuk Öztürk moest opstappen vanwege een buitenechtelijke affaire, is woensdag bekend geworden dat huidig fractievoorzitter Farid Azarkan vindt dat het hele bestuur van politieke partij Denk maar moet opstappen, inclusief Öztürk. Dit zou eventueel de weg vrijmaken voor Azarkan als partijleider.

"Het is een vervelende tijd, er worden veel roddels verspreid over Denk", vertelt de begrijpende en sussende Azarkan via de Twitterfeed van Denk, die lijdend moet toezien hoe beide partijoprichters elkaar als kemphanen de tent uitvechten. 

Het idee van Kuzu om tijdens een ledenbijeenkomst op 6 juni zijn gram op Öztürk te halen, valt dan ook niet in goede aarde bij Azarkan. "Ik wil niet dat de twee oprichters tegenover elkaar komen tijdens een discussie.” Eerder sprak Öztürk zijn stemvee toe over de ontstane reuring binnen de partij.

Lees ook: Kuzu slaat terug: 'Öztürk is matennaaier'

"Het wordt tijd voor rust en verbinding", volgens de sympathieke Marokkaan, die voorstelt om een interimbestuur aan te stellen die Denk, uiteraard onder leiding van Azarkan, door de donkere tijd moet leiden.

Kuzu zei eerder dat hij niet van plan is om uit de fractie te stappen en ook zeker zijn Kamerzetel houdt. "Ik laat me niet wegjagen uit de partij die ik zelf heb opgericht."