Politie houdt café-eigenaar op eigen terras aan, want VERBOTEN!

In de Utrechtse binnenstad is dinsdagmiddag een kroegeigenaar aangehouden nadat agenten hem aanspraken op het feit dat hij met wat familieleden op zijn eigen terras voor het bruine café zat.

Twee agenten van de bereden politie sommeerden het gezelschap om binnen te gaan zitten. De eigenaar van volkskroeg De Potdeksel luisterde naar de agenten, maar deed dit onder protest. De agenten werd verweten dat zij mensen die verderop in de straat op bankjes of op terrassen van andere horecagelegenheden in de zon zaten niet aanspraken, maar hem wel aansprak.

Een agent te paard voelde zich genoodzaakt om intimiderend met zijn paard op de kroegeigenaar in te rijden, weliswaar tot op de drempel van kroeg.

Verslaggever van RTV Utrecht, Marcel van Rossum, was getuige van het opmerkelijke voorval. "De kroegeigenaar was totaal niet agressief of brutaal tegen de agent", aldus van Rossum, die wel erkende dat de eigenaar geëmotioneerd was. "De politie-agent reageerde intimiderend door zijn paard meerdere keren recht op de man af te laten lopen."

Volgens politiewoordvoerder Willemijn Pomper liep het één en ander toch anders dan de getuige vertelt. De man was beledigend en weigerde te voldoen aan het verzoek van de agenten. Een andere woordvoerder wilde niet ingaan op het inrijden van de bereden politie. Ook werd niet duidelijk waarmee de kroegeigenaar de agenten zou hebben beledigd. "Ik was er niet bij", waren de veelbetekenende woorden van de woordvoerder...

Het land is in ieder geval weer veiliger.