Saints Row The Third Remastered aangekondigd

Negen jaar na zijn originele release, maakt Deep Silver bekend dat Saints Row The Third op 22 mei in geremasterde vorm zal verschijnen voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Elk wapen en elke wagen is opnieuw vormgegeven, terwijl een groot deel van de stad van nieuwe textures is voorzien om Saints Row The Third een volledige makeover te geven. Deze uitgebreide update is uitgevoerd door Sperasoft dat ongeveer 4.000 elementen in de game heeft bijgewerkt. De ontwikkelaar heeft omgevingen, personage-modellen en visuele effecten getransformeerd, de graphics verbeterd en een nieuwe belichtings-engine geïntegreerd. Daarnaast zijn de drie uitbreidingspakketten met extra missies en meer dan 30 stuks DLC van de originele versie geremasterd en aan de game toegevoegd.

In het verhaal zijn de Third Street Saint geëvolueerd van straatbende tot populair merk, met Saints-sneakers, Saints-energiedrankjes en Johnny Gat-bobblehead-poppen in alle winkels. De Saints zijn de koningen van Stilwater, maar met die celebritystatus hebben ze wel de aandacht op zich gevestigd. The Syndicate, een legendarisch crimineel broederschap, heeft de ogen op de Saints gericht. Omdat je weigert om voor het Syndicate door de knieën te gaan, ga je het gevecht aan.