'Rapper JoeyAK goot kokend water in nek van ontvoerde vrouw'

Joël H. (23), beter bekend als rapper JoeyAK. zou volgens justitie kokend water hebben gegoten in de nek van een vrouw die werd ontvoerd uit Amsterdam-Noord. De rechtbank oordeelde vandaag dat hij 90 dagen langer vast moet blijven zitten.


Vetstoere zeikrap van JoeyAK (Bron: YouTube)

De rapper wordt ervan verdacht de vrouw te hebben ontvoerd en gemarteld, samen met vier vrienden. Zij blijven langer in de cel zitten, in afwachting van het proces.

Kinderen
Het 31-jarige slachtoffer werd op Oudjaarsdag ontvoerd, samen met haar twee kinderen (3 en 7 jaar). Volgens de vrouw speelde H. daarin een leidende rol. Hij zou haar bovendien negen keer hebben geslagen met een vuurwapen op haar hoofd en knie.

De kinderen zouden het martelen niet hebben gehoord, omdat ze op een bovenverdieping verbleven.

Arrestatieteam
Op Nieuwjaarsdag bevrijdde een arrestatieteam de vrouw en haar kinderen uit een woning in Almere. Volgens justitie had de vrouw letsel op haar hoofd en huid, ook zouden haar hals en rug roodverbrand zijn.

Tas gestolen
Zelf denkt het slachtoffer ontvoerd te zijn omdat ze een tas met geld heeft gestolen. In de tas, die naar verluidt het bezit was van een van de mannen, zou 100.000 euro hebben gezeten.

Meer info over de zaak en de marteling is op de site van AD te vinden.