Boer vermoord door buitenaardse wezens

Luis Barroso Fernandes is een niet-benijdenswaardig man. De Braziliaanse boer heeft namelijk de twijfelachtige eer de eerste persoon ter wereld te zijn die is doodgeschoten door aliens. Dit blijkt uit een onderzoek naar buitenaardse bezoeken aan de aarde.

Het verhaal neemt ons mee naar het jaar des Heren 1973. De boer in kwestie was op het land even buiten het dorp Quixada toen hij een vreemd gezoem hoorde. Hierop richtte de beste man zijn ogen ten hemel en zag daar een onbekend vliegend object.

Het ruimteschip zette de landing in, en de piloot zette het ding zo'n dertig meter van de boer aan de grond. De deur ging open en twee aliens stapten uit. Een van hen had een soort fakkel in zijn hand.

Van enig 'wij komen in vrede' was helaas geen sprake. De alien richtte namelijk direct zijn futuristische lans op Fernandes en zapte de arme boer in het gezicht. Zowel de arme drommel als zijn ezel bleek hierop direct verlamd te zijn geraakt.

De beste man heeft hierna nog een behoorlijk poos geleefd. Pas twintig jaar later legde Fernandes als een kasplantje het loodje.

Het verhaal rond de arme boer is pas nu boven water gekomen door een boek van ene Thiago Luiz Ticchetti. "Veel mensen beweren contact te hebben gehad met aliens", zo laat de schrijver weten. "Contact met een ufo is al geen dagelijkse kost, laat staan dat je vol in je bakkes wordt geraakt door een straal uit een buitenaaards wapen."

"We zullen het wellicht wel nooit weten, maar dit geval is een van de bizarste en zeldzaamste ontmoetingen met buitenaards leven ooit." Overigens melden veel Brazilianen die avond inderdaad een vliegende schotel te hebben gezien.