FOK!sport discussie van de dag: hoe verder met de Eredivisie dit seizoen?

In deze dagen van de coronacrisis is vrijwel alle sport stilgelegd waardoor de redactieleden van FOK!sport zwetend en met klamme handjes achter hun beeldschermen zitten van de afkickverschijnselen. We missen de live sport, maar discussiëren over sport en de hot topics in de sportwereld kan altijd. Daarom gaan we voorlopig regelmatig een discussie van de dag sturen waarbij we nieuwsgierig zijn naar jullie mening.

De KNVB houdt voor de rest van het seizoen mogelijk met drie mogelijke scenario's. De eerste optie is om de competities uit te spelen voor 30 juni, waarbij er tot 1 juni geen publiek aanwezig mag zijn. Als tweede optie bestaat de mogelijkheid om de competities na 30 juni uit te spelen.

Hiervoor zal wel een besluit van de UEFA nodig zijn dat het mogelijk maakt om de deadline van 30 juni te verzetten. Als derde optie noemt de bond om de competities niet uit te spelen.

Wat zou volgens jou het beste en meest reële scenario zijn en hoe moeten de Europese tickets worden verdeeld als de competitie niet wordt uitgespeeld? 

FOK!Sport discussie van de dag: hoe verder met de Eredivisie dit seizoen? (Pro Shots / Kay Int Veen)
FOK!Sport discussie van de dag: hoe verder met de Eredivisie dit seizoen? (Pro Shots / Kay Int Veen)