Abdelhak Nouri uit coma: "Hij eet, boert en communiceert soms"

Oud-voetballer Abdelhak Nouri stortte in de zomer van 2017 tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in Oostenrijk in elkaar na hartritmestoornissen en werd op het veld gereanimeerd. Het toptalent raakte in coma en liep ernstige en blijvende hersenschade op, waardoor hij nooit meer normaal zal kunnen functioneren.

Toch is er nu, bijna drie jaar later, nieuws over Nouri - hoe positief het is ligt eraan hoe je er naar kijkt. De oud-middenvelder, inmiddels 22 jaar, ligt namelijk niet meer in coma en wordt thuis door zijn familie verzorgd, zo liet zijn oudste broer Abderrahim donderdag weten bij De Wereld Draait Door. "Het gaat goed met hem, hij is zich bewust van waar hij is, in zijn vertrouwde omgeving met familie."

Abderrahim snapt dat 'goed' een lastig begrip is in zo'n situatie: "Hij ligt niet meer in coma. Hij is wakker, slaapt, niest, eet en boert. Op goede momenten kan hij via zijn wenkbrauwen communiceren, maar dat lukt hem niet voor lange tijd. Sinds hij thuis is, gaat het beter dan in ziekenhuizen en verpleeghuizen."