COVID-19: 'The world has gone crazy'

Het lijkt wel alsof COVID-19 ook onze hersenen aantast: In een Belgisch ziekenhuis in Sint-Lambrechts-Woluwe heeft een twintiger geprobeerd om zijn ernstig zieke vader te ontzetten. Hij zou het erg moeilijk hebben gehad met het feit dat hij zijn door het coronavirus besmette vader maar heel kort mocht zien, zo meldt de Telegraaf.

Hij koppelde daarom de beademingsapparatuur af en probeerde zijn vader met bed en al mee het ziekenhuis uit te nemen. Agenten die ter plaatse kwamen bedreigde hij met een mes. De man is met behulp van een politiehond overmeesterd en wordt aangeklaagd vanwege verboden wapenbezit. 

Waar trek je de grens?
Bij Omoep Brabant lezen we dat een 58-jarige man uit Baarle-Nassau op heel andere wijze werd geconfronteerd met de coronacrisis: hij wilde bij de Zeeman in Baarle-Nassau een paar slaaphemdjes inkopen, maar kreeg de deksel op zijn neus. Midden door de winkel, die zich lijnrecht op de grens met België bevindt, is namelijk een rood-wit afzetlint gespannen. De shirts die hij wilde hebben, bevonden zich op Belgisch grondgebied en kon hij dus niet pakken. 

In België zijn alle niet essentiële winkels van rechtswege gesloten, de Zeeman valt daar ook onder. In Nederland mag de winkelketen vooralsnog gewoon openblijven. Het concern heeft daarom voor deze 'creatieve oplossing voor een gekke situatie' gekozen: "Het is absoluut niet ideaal, maar we zijn allang blij dat we klanten nu kunnen voorzien van de noodzakelijke dingen."