COVID-19 Nederland: Opnieuw veel mensen richting strand

Omdat er veel nieuws is over het COVID-19 virus hebben we besloten 2 dagelijkse updateberichten te maken. Eentje voor Nederlands nieuws en eentje voor internationaal nieuws. De laatste cijfers uit Nederland worden rond 14:00 uur in een apart bericht geplaatst. Hieronder vind je de nieuwste korte updates die geen eigen bericht krijgen. Blijf de updates volgen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Transavia heeft bekendgemaakt dat alle vluchten van en naar Nederland tot en met 15 april geschrapt zijn. Alleen repatriëringsvluchten in opdracht van het ministerie van Buitenlandse zaken worden nog uitgevoerd. Ook vluchten na 15 april kunnen mogelijk nog geannuleerd worden, dat hangt af van de richtlijnen van het RIVM en de WHO. Mensen die op dit moment een ticket boeken voor ná 15 april kunnen in het geval dat de vlucht geannuleerd wordt, een voucher krijgen om op een later moment een nieuwe reis van gelijke waarde te boeken. 

Update 11:23 uur
Een medicijnfabrikant uit Zeewolde, dat het middel chloroquine produceert, krijgt sinds zaterdag politiebewaking. Jan Willem Popma vertelt tegen EenVandaag dat hij steeds vaker 'vage types' aan de deur kreeg, zowel op het bedrijf als bij hem thuis. Ze zouden grof geld bieden, maar Popma benadrukt dat hij niks op voorraad heeft: alles wat geproduceerd wordt, wordt dezelfde dag nog gedistribueerd in Nederland. 

Update 13:24 uur
Opnieuw lijken er veel mensen richting het strand te gaan. De gemeente Bloemendaal roept op Twitter op om vooral thuis te blijven, de parkeerplaatsen blijven zolang het nodig is gesloten. #samentegencorona

Afbeelding: Pixabay
Afbeelding: Pixabay