Vrouw aangehouden in onderzoek naar ontsnapte en doodgeschoten TBS'er

In het onderzoek naar de ontsnapping van twee mannen uit FPC de Kijvelanden in Rotterdam op zondag 1 maart, heeft de politie op 16 maart een verdachte aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag. Deze 43-jarige vrouw is vandaag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Die heeft besloten dat de vrouw 14 dagen langer vast blijft zitten. De vrouw wordt verdacht van het invoeren van verboden voorwerpen in de kliniek en daarmee medeplichtigheid aan de door de ontsnapte personen uitgevoerde geweldshandelingen.

De 52-jarige Rotterdammer die op 1 maart is aangehouden blijft 90 dagen langer in voorlopige hechtenis. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Rotterdam op 12 maart besloten. Hij wordt verdacht van gijzeling en de bijbehorende geweldshandelingen.

Bij de aanhouding van de voortvluchtigen ontstond een vuurgevecht waarbij een 37-jarige man uit Delfzijl om het leven kwam. De Rijksrecherche doet het onderzoek naar het vuurgevecht en het overlijden van de man.