COVID-19 Internationaal: woensdag 18 maart

Omdat er veel nieuws is over het COVID-19 virus hebben we besloten 2 dagelijkse updateberichten te maken. Eentje voor Nederlands nieuws en eentje voor internationaal nieuws. De laatste cijfers uit Nederland worden rond 14:00 uur in een apart bericht geplaatst. Hierin vind je de nieuwste korte updates die geen eigen bericht krijgen. Blijf de updates volgen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Ontwikkelingen in Zuid-Amerika
Colombia heeft de noodtoestand uitgeroepen. Colombia en Bolivia hebben aangekondigd de grenzen te sluiten en Argentinië heeft het vliegverkeer stilgelegd. 

België
In België zijn alle niet-essentiële winkels dicht. Iedereen wordt aangeraden zoveel mogelijk vanuit huis te werken en alleen voor noodzakelijke boodschappen op pad te gaan. Recreëren in de buitenlucht mag, mits men zich houdt aan de vereiste onderlinge afstand. Supermarkten mogen maximaal 1 klant per 10 vierkante meter toelaten en iedereen mag ten hoogste een half uur in de winkel blijven. Deze maatregelen gaan vandaag om 12 uur in en gelden minimaal tot en met 5 april. Ook is komt er een samenscholingsverbod, waarop de politie streng gaat handhaven, en zijn alle niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden.

Update 12:20 uur
Het Glastonbury Festival is afgelast vanwege de coronacrisis. De organisatoren vinden het niet verantwoord om het festival door te laten gaan. Mensen die een aanbetaling hebben gedaan voor een kaartje kunnen kiezen of zij hun aanbetaling laten staan voor volgend jaar, of deze teruggestort willen krijgen.

Update 18:50 uur
In Engeland gaan alle scholen dicht vanaf vrijdag. Verder overweegt de Engelse regering een lockdown voor Londen. 

Corona internationaal