FOK! Wat een weer: code geel vanwege windstoten

Code geel: In de ochtend kunnen met uitzondering van Brabant en Limburg zware windstoten uit een westelijke richting tot ongeveer 80 km/u voorkomen, in de kuststrook en in het Waddengebied tot ongeveer 95 km/u. In de loop van de ochtend verdwijnen de zware windstoten tijdelijk.

In de ochtend zijn er ook wolkenvelden aanwezig, maar de zon schijnt ook af en toe. Tevens komen er vooral in het oosten aanvankelijk nog enkele buien voor. De middagtemperatuur wordt ongeveer 9°C. De zuidwest- tot westenwind is (vrij) krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer hard of stormachtig. Bovendien kunnen er vooral in het westen en noorden zware windstoten voorkomen van rond de 80 km/u, aan de kust en in het Waddengebied tot ongeveer 95 km/u. In de loop van de ochtend neemt de wind geleidelijk af. In de middag trekken er enkele (hagel)buien oostwaarts over het land. Ook bij deze buien zijn zware windstoten mogelijk van ca. 75-80 km/uur.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en vooral in de noordelijke helft van het land komen er van tijd tot tijd buien voor. De minima komen uit op omstreeks 6°C. De westenwind is matig tot vrij krachtig en aan de kust hard tot stormachtig.

Vrijdag overdag zijn er wolkenvelden aanwezig, maar schijnt de zon ook af en toe. Tevens komen er buien voor. In de loop van de middag wordt het van het noorden uit droog en gaat de zon vaker schijnen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 9°C. De wind, eerst uit west, later op de dag uit noordwest, is vrij krachtig, aan de kust hard tot stormachtig. In de loop van de dag neemt de wind af naar matig, aan de kust naar (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Mooie wolken in Berlijn
Mooie wolken in Berlijn

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.