Schmidt nieuwe trainer van PSV

Roger Schmidt zal vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van PSV zijn, zo heeft de Eindhovense club vanochtend laten weten. De 52-jarige Duitser was eerder onder andere werkzaam bij Red Bull Salzburg en Bayern Leverkusen. Schmidt tekent een contract tot medio 2022 in Eindhoven.

"Roger stond bovenaan onze lijst en we zijn er ontzettend blij mee dat hij voor PSV gekozen heeft", aldus technisch manager John de Jong die samen met directeur Toon Gerbrands in alle stilte Schmidt binnenhaalde.

"Vanaf het eerste gesprek had ik een prettig gevoel bij PSV", zo vertelt Schmidt op de site van PSV. "Natuurlijk kende ik de club beroepshalve, maar ik had geen specifieke kennis van de filosofie. Tijdens de vele gesprekken met Toon Gerbrands en John de Jong kreeg ik een goed beeld van de manier van werken en besefte ik steeds nadrukkelijk dat de visie van PSV op topvoetbal bij me past. Daarnaast is elkaar kunnen vertrouwen een groot goed. Er is tot het zetten van de handtekeningen niets van onze ontmoetingen naar buiten gekomen. Ik vind dat veelzeggend over de manier waarop ze bij PSV met elkaar omgaan. Voor mij is vertrouwen dé basis om met elkaar aan de slag te gaan."

De Duitse trainer heeft ook veel zin om in de Eredivisie aan de slag te gaan. "De Eredivisie is onderdeel van de uitdaging die ik bij PSV heb gevonden. Het Nederlandse voetbal heeft mij altijd kunnen bekoren en ik kijk er echt naar uit om in een voor mij compleet nieuwe omgeving aan de slag te gaan. PSV staat volledig achter de manier van voetballen waar ik voor sta. En ik sta achter de eis van PSV dat de club altijd om de prijzen moet spelen. Mijn teams voetballen om te winnen, altijd."

De Jong vindt dat Schmidt goed bij PSV past. "Als club ga je op zoek naar een trainer die past in het profiel dat je met elkaar hebt opgesteld. Bij PSV houden we van een bepaalde manier van voetballen. We willen graag de baas zijn op het veld. Roger denkt daar hetzelfde over. In mijn tijd als scout heb ik zijn Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen vaak zien spelen. Dat maakte telkens weer indruk op me. De energie waarmee die ploegen op zoek gingen naar het doel van de tegenstander, dat is echt mooi om te zien. Roger heeft de dubbel gewonnen met Red Bull Salzburg , de nationale beker in China en werd met Bayer Leverkusen derde en vierde in de Bundesliga. Hij heeft ervaring in de Champions League, kortom een zeer aansprekend cv. Daarnaast zijn we hier bij PSV heel erg van het samenwerken. Bij PSV willen we elkaar helpen. Dat zit ook in de werkwijze van Roger opgesloten"