COVID-19: 382 besmettingen, Britt Dekker-fans getroffen

Ach en wee, drama ende verdriet. Britt Dekker - en het héle land - is op 28-jarige leeftijd getroffen door het coronavirus SARS-CoV-2: de presentatrice heeft namelijk al haar meet & greets van de komende tijd afgezegd.

Geen onverstandige zet, overigens, want ze woont drie maanden in een bejaardentehuis voor een nieuw programma. Dat programma is nog even strikt geheim, op 24 maart komt ze dat pas uitgebreid pluggen op TV. Britt komt nog wel in actie bij het internationale hippische evenement Indoor Brabant deze week, als dat uiteraard doorgang kan vinden.

Het is bij dit alles wellicht slechts een bijkomstigheid, maar toch melden we ook de nieuwe cijfers maar even: het RIVM liet dinsdagmiddag weten dat er 61 nieuwe patiënten bij zijn gekomen, waardoor nu 382 Nederlandse COVID-19-patiënten bij het RIVM zijn gemeld.

Van meer dan 150 mensen is nog niet bekend hoe ze het virus op hebben gelopen, bij een deel van hen loopt dit bronnenonderzoek nog. Vier mensen zijn overleden, allemaal ouderen met een kwetsbare gezondheid.

De verdeling per gemeente is hier te vinden, hoewel het wellicht nog even kan duren voor de cijfers weer volledig up-to-date zijn.