COVID-19: Heel Italië in lockdown, 4e dode, 321 besmettingen

Op 9 maart zijn er 56 nieuwe patiënten bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  gemeld. Hiermee komt het totaal aantal positieve testen op 321.

De meeste patiënten komen uit Brabant: 134. Na Brabant wonen de meeste patiënten in Utrecht: 52. Van 150 personen is bekend dat zij COVID-19 in het buitenland hebben opgelopen. De meeste patiënten waren in Italië. Hiernaast waren er patiënten in Duitsland, Frankrijk, Iran, Oostenrijk, Kaapverdië, Groot-Brittanië en Hong Kong. Van 90 patiënten wordt nog onderzoek gedaan wat de mogelijke bron kan zijn.

De uitkomsten van het onderzoek dat dit weekend onder zorgmedewerkers in Brabant werd gehouden, zijn nog niet bekend. Hier volgt binnenkort meer informatie over.

Update 18.00 uur:
Een bewoner van woonzorgcomplex De Guldenakker in Goirle waarbij van het weekend het SARS-CoV2 coronavirus is geconstateerd is aan de gevolgen van de besmetting overleden. Het slachtoffer was opgenomen in het ETZ ziekenhuis in Tilburg. Dit is daarmee het vierde dodelijke slachtoffer door het virus in Nederland.

Update 21.45 uur:
De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft zojuist in een persconferentie bekend gemaakt dat in navolging tot de quarantaine van de noordelijke regio's, nu het volledige land in lockdown gaat.